Preguntes freqüents sobre l’avortament

És legal l’avortament? Fa mal avortar? Quan es pot tornar a la vida normal? Tots els teus dubtes sobre la interrupció voluntària de l’embaràs pots consultar-les en la nostre secció de preguntes freqüents. Si tens més preguntes, recorda que pots contactar amb la nostre clínica les 24 hores dels 365 dies l’any.

1. Em farà mal avortar?

Dependrà de l’anestèsia que escullis, si és anestèsia local, el dolor és molt semblant a un període de regla fort, si és una sedació, no sentiràs cap mal durant la intervenció. La sedació es recomana a persones que són molt nervioses i els hi preocupa el mal. Aquest dubte el podrà parlar amb el doctor abans de la intervenció.

2. Quant he de pagar per avortar? Avortament gratuït?

En la nostre clínica de Barcelona tens dues opcions:

A)Opció pública: Des de l’any 2012 la Clínica Ginecològica Sants és un centre concertat amb CATSALUT, es a dir, que pot oferir aquest servei d’una manera gratuïta i no ha de pagar res, només necessita venir al centre amb el seu DNI i realitzar els tràmits que es demanin (és un procés amb temps determinats, on haurà de passar pel seu CAP o ASSIR, esperar uns dies de reflexió, escollir mètode i la clínica…)

B) Opció Privada: Aquesta opció és més costosa però és la que més persones prefereixen, encara que el servei sigui el mateix, els temps i els tràmits es redueixen i tot el servei d’assistència es pot realitzar el mateix dia a la clínica (realitzar-se la intervenció amb poques setmanes de gestació garanteix una millor recuperació i evita complicacions en el futur). La Clínica Ginecològica Sants pot garantir preus molt assequibles per l’avortament gràcies a ser un centre concertat amb CATSALUT mantenint la garantia legal i seguretat mèdica exigida per la Generalitat de Catalunya.

3. Quant de temps triga la intervenció en la clínica d'un avortament?

El temps des que entra a la clínica fins que surt d’ella amb l’alta mèdica dependrà de les setmanes de gestació, en cas de 0 a 12 setmanes és de 2 hores, i en el cas de més setmanes poden ser 3-4 hores (ja que cada cos es recupera d’una manera diferent respecte a la sedació).

4. Algú pot saber que he avortat?

Les dades personals (Nom, cognoms, DNI, adreça, telèfon, cites, operacions…) mai s’ensenyaran a terceres persones. Com garantia de confidencialitat i seguretat del centre privat compleix amb la Llei Orgànica 15/1999 del 13 de desembre de Protecció de Dades de Caràcter Personal, a més a més, estem acreditats i registrats en l’Agencia de Protecció de Dades des del 22 d’octubre del 2010.

5. Puc tornar a quedar-me embarassada després d'un avortament?

Pot tornar a quedar-se embarassada amb normalitat, després de la següent menstruació de la intervenció.

6. És legal avortar? Fins quina setmana puc avortar?

A Espanya la Llei Orgànica 2/2010 del 3 de març indica que la interrupció voluntària de l’embaràs té un màxim de 22 setmanes de gestació, sempre que es compleixen els requisits sanitaris. Deixem un enllaç d’interès del web del Govern d’Espanya on podrà consultar la llei:

https://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-2010-3514

7. On puc avortar?

Pot anar al seu ASSIR o CAP més proper o a una clínica privada que estigui acreditada per aquest servei i que compleixi amb les garanties necessàries, indicar que la gran majoria de clíniques li oferiran aquest servei fins a les 14 setmanes, però sols algunes poden oferir fins a les 22 setmanes, ja que els requisits són majors. A la Clínica Ginecològica Sants complim amb els permisos necessaris i pot verificar les dades directament en el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el següent web: https://salut.gencat.net/pls/rcs/RCSPK002.inici2 , usando el código oficial: E08804241

8. Quan em tornarà a venir la regla després de l'avortament?

De manera natural 3-4 setmanes després d’avortar.

9. Tinc molèsties i dolors forts després d'avortar. Què faig?

A la clínica comptem amb atenció telefònica 24h els 365 dies de l’any. Pot trucar i consultar qualsevol dubte, si es necessari se li donarà cita amb el metge el més aviat possible.

10. Puc tenir relacions després de realitzar-me un avortament?

La seva activitat sexual tornarà a la normalitat sense cap problema. Ara bé, es recomana evitar les relacions sexuals amb protecció durant els primers 15 dies, per evitar infeccions. Durant el control dels 15 dies després d’haver realitzat l’avortament , el metge de la clínica li indicarà si la recuperació és correcta i no té cap complicació.

11. La consulta de control als 15 dies de la intervenció és necessària?

Es recomana fer aquesta revisió on es realitzarà una ecografia per garantir que l’avortament s’ha realitzat amb èxit i no té cap problema. A més a més, pot aprofitar la visita per demanar per qualsevol dubte que pugui tenir. Qualsevol visita dintre dels 15 dies posteriors a l’avortament en el nostre centre, no té cap despesa per el pacient.

12. Puc treballar després d'un avortament?

Normalment les dones que surten del centre poden treballar el mateix dia, però això depen de cada dona i tenint en compte que cada persona és diferent recomanem que pregunti als professionals del centre.

13. Quina importancia té la setmana de gestació per avortar?

Segons les setmanes de gestació, el fetus s’haurà desenvolupat més o menys, per això es recomana que es realitzi la intervenció al més aviat possible, ja que cada setmana de gestació augmenta la recuperació del pacient, medicació, temps d’estança al centre, risc de complicacions, augment de preus pels serveis…

Actualment un 90% dels casos estan per sota de les 12 setmanes de gestació. En el següent web del Ministeri de Sanitat d’Espanya podran trobar dades estadístiques de l’avortament:

http://www.msssi.gob.es/profesionales/saludPublica/prevPromocion/embarazo/